Responsabilitatea

Este foarte mult în natura noastră să jucăm jocul vina… Ne acuzăm membrii familiei, colegii de muncă, vremea, guvernul și așa mai departe, pentru orice din viața noastră care nu merge conform planului.
Deși ar putea fi greu de acceptat uneori, alegerile noastre, gândurile, cuvintele și acțiunile noastre sunt determinante pentru nivelul conștiinței noastre. Iar conștiința noastră ne creează realitatea.
A fi o ființă umană spirituală înseamnă să-mi asum responsabilitatea pentru cine sunt și unde sunt acum. Nu cu furie și judecată, ci cu multă iubire de sine, începe să faci pașii necesari pentru a crea schimbările pe care vrei să le vezi în viața ta…

De ce eu? De ce acum? Ce am făcut ca să merit asta?”

INTRODUCERE

La un moment dat, cu toții ne-am pus (sau lui Dumnezeu) această întrebare. Viața ne doare adesea, desigur, dar avem două opțiuni: să ne ținem de durere și să ne plimbăm în autocompătimire, sau să ne accelerăm procesul de vindecare și să urcăm rapid la un nou nivel de împlinire și înțelegere.

Cei mai mulți dintre noi ne considerăm victime atunci când alții ne greșesc sau când circumstanțele devin brusc haotice. Dar orice rău care ni se face și orice tulburare cu care ne confruntăm rezultă dintr-o acțiune negativă pe care am comis-o într-un anumit domeniu al vieții noastre. Vătămarea este doar judecata — efectul unei cauze pe care noi înșine am inițiat-o. Da, acesta este unul greu de recunoscut și acceptat.

Dacă ne lăsăm consumați de sentimente de răzbunare sau victimizare, pierdem o oportunitate de a ne opri comportamentul reactiv, de a ne ridica deasupra problemelor noastre și de a recâștiga controlul asupra vieții noastre.

Când acceptăm judecata, pe de altă parte, trece rapid. Când renunțăm la autocompătimire și la temutul sindrom „Sunt victima”, renunțăm la durere în aceeași clipă.

MEDITAŢIE

„Cu aceste scrisori, impulsurile spre autocompătimire, răzbunare și răzbunare sunt măturate. Vedeți că „mentalitatea victimei” este fundamentul tuturor acestor sentimente și înlocuiți acea mentalitate cu înțelegerea că sunteți creatorul propriilor circumstanțe. Și știi că ceea ce ai creat, poți schimba. Astfel, totul se schimbă acum!”

Un gând despre „Responsabilitatea

  1. Mulțumesc Bunului Dumnezeu ca ati apărut în viata mea!
    Toate informațiile sunt de un real folos și iluminarea mintii!
    Slava Domnului pentru asa oameni!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: