Despre Paște

 Povestea tradițională a Paștelui vorbește despre sclavie, exil și eventual libertatea israeliților din țara Egiptului.  

 În mod tradițional, această sclavie a fost descrisă ca o muncă brutal de grea sub biciul tăiat, cu abundență de sânge, sudoare și lacrimi.  Vechii Kabbaliști, totuși, au scos la lumină câteva fapte interesante care au fost în mare măsură trecute cu vederea de către rabini, preoți, miniștri, papi și savanți deopotrivă.

 La nivel literal, povestea Paștelui ne spune că israeliții au fost în robie în Egipt timp de 400 de ani.  Ei erau sclavi și fii de sclavi — captivi ai faraonului cu inima împietrită, conducătorul Egiptului.

 Apoi a venit un mare conducător, numit Moise.  Într-o misiune de la Dumnezeu, Moise a câștigat libertatea poporului său.  Apoi i-a condus într-o călătorie lungă și anevoioasă, incluzând acel faimos ocol prin Marea Roșie.  Până la urmă au ajuns pe Muntele Sinai, unde au avut o întâlnire cu destinul.

 Dar iată partea bizară: israeliții gustă libertatea pentru prima dată în secole, totuși încep să se plângă, să se plângă și să se plângă ca niște ingrați în momentul în care devine puțin cald și uscat în deșert.

Ei chiar îl roagă pe Moise să-i ducă înapoi în Egipt!  Ei chiar îl acuză pe Moise că a încercat să-i ucidă.  Israeliții continuă să spună cât de minunată era mâncarea în Egipt.  Egiptenii aveau cele mai bune restaurante din lume!  Israeliții se roagă să fie luați înapoi!

 Să credem că israeliții au dus-o de fapt destul de bine în Egipt?  Era oare viața în deșert mai rea decât sclavia în Egipt?

 Ceva nu este în regulă aici.  Povestea literală nu are sens.  De ce, an de an, ar trebui să relatăm această poveste îndoielnică la sărbătoarea cunoscută a Paștelui?

 Și cum rămâne cu sclavia altor popoare de-a lungul istoriei?  Să presupunem că numai israeliții au avut o istorie grea, în timp ce viața era un picnic, o plimbare în parc și o plimbare pe plajă pentru alte popoare?

 Veneratul Kabbalist cunoscut sub numele de Ari (Rav Isaac Luria) a văzut aceleași discrepanțe;  el a pus aceleași întrebări cercetând Sfânta și Sacra Zohar, o carte care aduce Lumină tuturor națiunilor și tuturor popoarelor.  Ceea ce urmează sunt câteva răspunsuri pline de Lumina din Ari și Zohar.

DEZVOLTAREA CODULUI

 Ari a dezvăluit că întreaga poveste biblică este un cod.  Egipt este un cuvânt cod pentru lumea materială.  Egiptul este o metaforă a tuturor lucrurilor fizice care ne aprind natura reactivă și egoistă.  Iar Faraonul este un cod pentru ego-ul real care ne înrobește acestei lumi materiale.  Orice aspect al naturii noastre care ne controlează și ne determină dependență de această lume se referă la conceptele faraon și Egipt.

 Așa că uită să dai vina pe egiptenii antici sau pe arabii și musulmanii de astăzi pentru problemele noastre.

 Nicio altă persoană nu este problema noastră sau comandantul nostru în această lume.  Punct.

 Eul nostru, simplu și simplu, este cel la care Biblia și Zohar se referă atunci când discutăm despre „Egipt”.

 Controlul și influența egoului uman asupra noastră este cea mai veche relație stăpân-sclav din Creație.  Și toată omenirea – nu doar israeliții – este sclava acestei forțe negative numită ego.

Ego-ul este hrănit în două moduri:

 1. Îl hrănim.  Cum?  Acțiunile noastre egocentrice atrag satisfacție instantanee.  De fiecare dată când ascultăm și cedăm în fața ispitelor ego-ului, primim o lovitură de moment și o val de energie.  Ego-ul captează acum Lumina durabilă a Creatorului.  Acea Lumină de durată a fost inițial destinată și destinată nouă, cu condiția ca noi să ne opunem egoului.  Dar când nu o facem, pierdem Lumina pe termen lung și, în schimb, primim o satisfactie temporară.  Așa funcționează jocul vieții.  Deci, de fiecare dată când reacționăm la ego, îl întărim și ne pierdem energia destinată și Lumina care pătrunde atât în ​​tărâmurile văzute, cât și în cele nevăzute ale realității.

 2. Există și o forță globală a întunericului care ne incită la comportamentul reactiv.  Egourile noastre individuale colective hrănesc această forță întunecată globală.  Nu are putere proprie.  Singura putere pe care o extrage este din propriul nostru comportament egoist și egocentric și din îndoieli.  Forța globală provoacă cutremure, tsunami, viruși Ebola, virusuri Zika, pandemii, uragane și alte dezastre „naturale”.  Atunci când cineva aflat la limita nebuniei și a nebuniei este influențat de forța întunecată globală a conștiinței, aceasta obligă această persoană la un comportament psihopat.

 Eul individual contribuie astfel la nebunia care afectează lumea.  Și același ego intern este cel care ne incită la cinismul și la scepticismul față de tot ce tocmai am scris.  Mai ales ideea unei forțe întunecate globale.  Așa există și continuă să existe.  Îndoiala care roade în mintea noastră este însăși strategia ei de supraviețuire!  Citiți din nou ultimul rând.  Și din nou.

 Ego-ul și sclavia iau multe forme practice:

 * Suntem  întemnițați de aspectele bazate pe ego ale existenței noastre materiale.

 * Suntem ținuți în robie de capriciile noastre reactive și de dorințele egocentrice.

 * Suntem înrobiți de impulsurile noastre nesăbuite.

 * Suntem ținuți captivi de carierele noastre, locurile de muncă și relațiile superficiale.

 * Suntem prizonierii percepțiilor altora despre noi.

 * Suntem încarcerați de nevoia ego-ului nostru de acceptare a altor oameni.

 * Suntem ostatici ai nevoii noastre constante de a ne depăși și de a ne depăși prietenii.

 Ego-ul nostru este adevăratul nostru stăpân – și ego-ul este atât de bun în a-și face treaba, cei mai mulți dintre noi nici măcar nu realizăm că suntem în robie.

 Vrem să începem să ținem dietă, dar o amânăm.  Egoul.

 Vrem să ne antrenăm și să facem mișcare, dar amânăm și ne îngrașim.  Egoul.

 Vrem să nu mai fumăm, să țipăm și să abuzăm verbal pe alții.  Dar nu putem.  Nu avem voință.  Egoul.

 Ne controlează.

 Singura modalitate de a obține libertatea de influența sa copleșitoare este Paștele.  Punct.

 O poți nega și ego-ul te va iubi.

 Poți alege să nu crezi asta, iar ego-ul te va gâdila și te va face să te simți mai inteligent decât toți ceilalți.

 Forța întunecată globală a transformat Paștele într-o tradiție și într-un timp pentru o întâlnire de familie (unde de obicei ne certăm cu membrii familiei noastre), în loc să fie cea mai puternică tehnologie și instrument pentru a ne elibera de moartea însăși.

 Iti poti imagina?

 Suntem orbi la puterea Paștelui și vorbim despre afaceri sau păstrăm tradiții, sau o ignorăm cu totul și suferim și murim din cauza asta.

 Paștele, făcut incorect, fără o înțelegere și fără tehnologia și instrumentele Kabbalei pentru a-l activa, devine o experiență goală din punct de vedere spiritual, care oferă zero rezultate.  Ultimii 2000 de ani de suferință globală sunt dovada acestui lucru.  Paștele nu a făcut nimic pentru a schimba lumea.

 Cu toate acestea, secretele Paștelui au fost ascunse în Zohar în tot acest timp.

RESPONSABILITATEA

 Atâta timp cât erau sclavi în Egipt, israeliții nu erau responsabili sau responsabili pentru propriile lor vieți. Puteau rămâne victime.  Dacă vreun haos a căzut asupra lor, ei nu trebuiau să accepte vina.  Este mult mai ușor să fii o victimă – un sclav – decât să accepți responsabilitatea pentru problemele vieții.

 Băiete, ne place să fim o victimă.  Este absolut delicios și încântător.  Atragem atât de multă energie plângându-ne, plângându-ne și simțindu-ne rău pentru noi înșine, mai ales atunci când tragem destui oameni care să asculte și să simpatizeze cu situația noastră.  Problema este că energia pe care o primim este temporară.  Este un pas înainte, doi pași înapoi.  Ne agravăm situația când ne plângem.

 Această mentalitate de victimă a fost adevărata sclavie în Egipt.  Exodul israeliților a dus la o adevărată libertate și control asupra propriei soarte.  Dar odată cu libertatea vine și responsabilitatea, iar asta era o perspectivă incomodă.  Urăm să fim responsabili.  Știu că fac.  Este nevoie de un efort enorm pentru a deveni responsabil.  Capota de victimă este ca un superglue.  Este greu să-l răzuiești odată ce se usucă și se lipește de tine.

 Acesta este sensul spiritual din spatele plângerilor bruște ale israeliților și al dorinței lor de a se întoarce în Egipt.  Era mult mai ușor pentru israeliți să fie sclavi și victime și să dea toata vina pe egipteni.  În acest fel, toate evenimentele negative erau pur și simplu „dincolo de controlul nostru”.

 Dar realitatea este aceasta: niciun eveniment nu este în afara controlului nostru.  Cu toate acestea, natura noastră reactivă ne orbește la această oportunitate de libertate și secretul responsabilității.  Dintr-o dată, suntem provocați să ne uităm în oglindă și să ne învinovățim pentru haosul și greutățile care ni se întâmplă.  Și într-o oarecare măsură, trebuie să acceptăm responsabilitatea și pentru restul durerii din lume.

 Dacă putem accepta această responsabilitate (și nu este ușor), atunci putem valorifica puterea brută a libertății autentice și a controlului asupra cosmosului și o putem pune în palma mâinii noastre.  Când devenim cauza absolută a tuturor problemelor noastre, acum suntem capabili să devenim cauza absolută a soluției noastre.

MAI MULTE CODURI

 Ritualurile legate de Paște sunt cablul, tehnologia prin care curentul spiritual ajunge în viața noastră.  Este o tehnologie de bandă largă pe un cablu spiritual de fibră optică, care descarcă energia intensă a libertății în viața noastră.  Să examinăm semnificația spirituală interioară din spatele unora dintre conceptele mai comune ale Paștelui.

 ABȚINEREA DE LA PÂINE

 În timpul celor opt zile de Paște, pâinea este înlocuită cu Matța.

 Probabil 95% dintre oamenii care au „respectat tradiția” Paștelui nu au nicio idee despre tehnologia genială și puterea pe care o reprezintă acest aliment simplu.  Majoritatea oamenilor își bat joc de Matzah și sunt nenumărate glume făcute despre întreaga perioadă a Paștelui.

 Încă o dată, ego-ul doar ne sabotează și menține moartea, durerea și suferința în viață pentru întreaga lume – și pentru noi înșine.

 Kabbaliștii ne învață că pâinea este un instrument atotputernic.  Pâinea este ca o antenă pentru transmiterea energiei spirituale – de aceea pâinea este încorporată în ritualurile atâtor religii.

 Kabbala ne învață că pâinea este, de asemenea, legată metafizic de ego-ul uman.  Așa cum pâinea are puterea de a se extinde și de a crește, ego-ul nostru are capacitatea de a crește și de a se extinde.

PÂINE FĂRĂ EGO

 Matzah este pâine fără conștiință a ego-ului.  Este o pâine a cărei natură egoistă a fost închisă și eradicată.  Mâncând Matzah cu meditația și intenția Kabbalistică corespunzătoare, primim puterea de a ne închide propriul ego.  În acest fel, ne putem elibera de sclavie și ne putem ridica la mari înălțimi spirituale.

 Dacă mâncăm Matsa pentru că tații noștri și bunicii noștri au mâncat Matsa și vrem să păstrăm o tradiție, tot ceea ce vom capta sunt calorii.  Devine un biscuit inutil.

 Dacă înțelegem ce este cu adevărat, dacă ne înfrângem cinismul și înțelegem un pic din mecanismele și modelele cu totul geniale care stau la baza fabricării acestei tehnologii alimentare, vom dezlănțui puterea vindecării, puterea libertății și puterea nemuritorului absolut.  existența prin distrugerea însăși sursa îngerului morții – ego-ul global și individual.  Kabbaliștii antici ne spun că consumul de Matza este, fără îndoială, una dintre cele mai puternice tehnologii de vindecare cunoscute de omenire.

 VITEZA LUMINII

 De asemenea, pâinea atrage o energie copleșitoare în casă.  Din acest motiv, nici măcar o firimitură nu este permisă în timpul Paștelui, deoarece aceasta este perioada de timp în care infuzia de energie atinge intensități ultra-înalte.  Luați în considerare acest exemplu: conduceți o mașină cu 30 mph.  Dacă cobori geamul, schimbarea presiunii aerului în mașină este minimă.  Puteți controla vehiculul fără probleme.  Să presupunem că zburați cu un avion cu reacție 747.  Știi ce?  Chiar și cea mai mică crăpătură dintr-o fereastră va scăpa de sub control avionul și va duce la dezastru!

 În timpul Paștelui, zburăm cu viteza Luminii – atât de intensă este Lumina libertății.  Ego-ul este atât de puternic, atât de magnific în puterea și influența sa brută, este nevoie de o infuzie inimaginabilă de Lumină pentru a ne elibera din ghearele sale.  În special scepticismul nostru.

 Chiar și cea mai mică bucată de pâine din sistemul nostru ne va trimite pe noi și pe comportamentul nostru reactiv pe un curs de coliziune sălbatic cu haos pe tot parcursul anului.

 ZECE PLAGI

 Oamenii de știință și Kabbaliștii sunt de acord că realitatea constă din zece dimensiuni, fiecare dintre acestea fiind exprimată în propria noastră structura spirituală.  Cu alte cuvinte, ego-ul nostru și impulsurile noastre întunecate cuprind zece grade de negativitate.  Există zece niveluri de conștiință egoistă, dacă vreți, stratificate în mintea noastră.

 Povestea biblică vorbește despre zece plăgi care au fost dezlănțuite asupra Egiptului.  Vechea Kabbala a explicat că aceasta înseamnă cu adevărat că au fost necesare zece explozii de energie pentru a elimina cele zece niveluri de negativitate care locuiesc în natura noastră umană.  Odată ce cele zece niveluri sunt eradicate, obținem o libertate autentică față de ego și sine.

 Toate secretele și misterele convingătoare din spatele ritualurilor de Paște sunt dezvăluite pe deplin în Kabbala, în limba engleză, Hagaddah.

COD DE TIMP

 Conform calendarului ebraic, noaptea de Paște deschide o fereastră unică de oportunități în univers.  Ușa închisorii se descuie brusc.  Avem șansa să scăpăm și să fugim din închisoarea ego-ului nostru, a fricii și a nesiguranțelor noastre.

 Această deschidere a fost creată cu aproximativ 3.400 de ani în urmă, când israeliții au fost eliberați din sclavie chiar la aceeași dată.

 Libertatea care a apărut în Egipt a avut un singur scop: acela de a crea un rezervor de energie pentru toate generațiile viitoare, astfel încât să putem accesa puterea libertății în propriile noastre vieți.

 Fizica modernă ne spune că energia nu se risipește niciodată.  Aceeași energie spirituală a libertății revine în fiecare an în noaptea de Paște.

 Timpul este ca o roată care se învârte.  Libertatea care a devenit disponibilă acum 3.000 de ani în Egipt revine la această dată exactă.  Evenimentele nu trec pe lângă noi ca un tren de marfă cu sens unic.  Ne mișcăm prin roata timpului în timp ce acesta se învârte, reluând aceleași momente în fiecare an.  Singurele lucruri care se schimbă sunt „decorurile de set” care ne dau iluzia unui nou an și a unei alte vieți.

 Să ne trezim cu toții și să vedem cum ego-ul a tras perdeaua peste ochii lumii, o lume prinsă în materialism care aduce satisfacție instantanee cuplată cu durere și suferință pe termen lung.  Pur și simplu nu reușim să conectăm punctele.  Nu realizăm că tot haosul, indiferent ce este, poate fi urmărit până la o acțiune pe care am realizat-o și care a avut rădăcini în ego.

 De ce nu conectăm punctele?  De ce nu vedem ordinea de bază și legătura cu conștiința umană?

 Pentru că sclavia noastră ne orbește.

 Fie ca toți să dobândim adevărata libertate în acest an și fie ca toți oamenii, din toate națiunile să experimenteze Lumina vindecătoare a Creatorului, astfel încât pacea să răsară veșnic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: