Luna Nouă în Leu – Abundență de energie

Joi seara marchează începutul lunii noi in Leu în calendarul Kabbalistic.

„După cum mulți dintre voi știți, Leul cade într-o perioadă de timp numită Ben HaMetzarim. Este o perioadă în care stratul de ozon spiritual a dispărut și este prezentă o energie intensă, așa că se cuvine să fim echilibrați în ceea ce spunem și facem. De asemenea, se cuvine să folosim această energie pentru a genera cât de multă bunătate putem. În Kabbala, înțelegem că universul funcționează în polaritate. Nu există ceva negativ fără un pozitiv corespunzător. În timp ce energia din cosmos în acest moment poate fi dificila, oferă la fel de multă Lumină. „Transformatorul” este conștiința noastră.

Ceea ce vreau să spun prin „transformator” este că noi suntem cei care avem puterea de a decide prin certitudine că orice se întâmplă în acest moment este în beneficiul nostru suprem, chiar dacă arată altfel. Dacă cineva ar răci, de exemplu, certitudinea ar fi să spui: „Bine, poate am avut nevoie de câteva zile libere pentru că am muncit atât de mult și am nevoie de puțină odihnă”. Dacă cineva pierde un contract, ar putea spune: „Știi ce? Poate că asta m-ar fi costat o durere de cap de care chiar nu am nevoie acum”. Și pentru a fi clar, nu este vorba despre a spune că totul este în regulă când nu este. Este vorba despre deschiderea conștiinței noastre pentru transformare și recunoașterea unei prezențe mai mari la lucru în viața noastră.

Dacă ar fi navigare lină tot timpul, autosuficienta în fiecare moment, nu am avea un spațiu să devenim mai mult decât suntem. Prin diferitele capcane și „greșeli” care se întâmplă pe parcursul unei zile, săptămâni sau vieți, unui suflet i se oferă posibilitatea de a străluci mai tare în această lume.” – Karen Berg

Leul este una dintre acele luni speciale în care Kabbaliştii spun că există o abundenţă de energie. Planetele indică faptul că nu există filtre spirituale. Cele mai multe luni „împart” planete. De exemplu, Mercur își împarte energia cu Gemeni și Fecioara, Marte cu Berbec și Scorpion și Venus cu Taur și Balanță. Luminatele, soarele și luna, își împart energia doar cu o lună – luna își împarte energia cu Racul și soarele cu Leul.

Luminatele ne influențează mult mai mult decât planetele. Întrucât soarele își direcționează energia doar la o lună, Rav Berg explică că această abundență este o energie brută care poate fi foarte bună sau foarte rea, în funcție de modul în care o folosim. În luna Leului, există cea mai negativă zi a anului și cea mai pozitivă zi a anului – două energii extreme existente într-o lună.

Templul a fost distrus în cea mai negativă zi a anului. Funcția templului era de a aduce echilibru și armonie în lume. A fost distrusă din cauza urii. Am putea crede că gândurile sau sentimentele noastre negative față de altul sunt pentru un motiv întemeiat. Oricum, orice fel de ură provine din vocea negativă a adversarului: o voce care ne oferă tot felul de justificări false pentru a dori rău altora.

Pe măsură ce începem luna, diagrama astrologiei ne arată că există multe lecții de învățat. Învățând acele lecții, putem activa sistemul divin care există în noi și emulăm fluxul universului. Soarele, luna și Mercur (planeta comunicării) sunt în Leu. Mercur se opune lui Saturn retrograd în Vărsător și încadrează Marte, motivația și forța noastră motrice, în Taur. Uranus și Nodul Nord sunt, de asemenea, în Taur. Toate sunt în semne fixe. În plus, Jupiter merge retrograd în Berbec, semnul cardinal al focului.

Cum suntem afectați de toate acestea? Ei bine, fiecare dintre acele planete vorbește între ele și creează energie. Un pătrat aduce o energie a acțiunii; nu este o energie pasivă. O opoziție în cosmos înseamnă că suntem sfâșiați între două tipuri de energie.

Leul este un semn de foc fix. Cuvântul care motivează un semn de foc este „eu”. Leul este întotdeauna personajul principal dintr-un film despre el. Semnele fixe sunt despre conservarea energiei, cardinalul este despre acțiuni, iar mutabilul este despre ajustare. Mercur în Leu devine: „Comunic”, „Gândesc” și „Primesc”. Sarcina Leului este să transforme energia „eu” în „noi”. Acesta este momentul să avem mai multă sensibilitate față de ceilalți. Gândiți-vă: smerenie, deschiderea inimii și, cel mai important, să fiți în serviciul celorlalti.

Soarele, care stăpânește Leul, dă viață. Fără soare, copacii nu pot crește, iar lumea nu poate exista. Dar soarele are și o putere distructivă care poate arde și distruge. Când Leul este în serviciu, ei dă viață. Dar când se concentrează asupra „eu” cu gânduri precum „Sunt mai bun și mai important decât alții” sau „Repar această situație pentru că sunt mai bun”, energia devine distructivă.

Mercur pătratează Marte, Uranus și nodurile, spunându-ne să abordăm lucrurile cu alți ochi, să schimbăm modul în care vorbim, gândim și ascultăm. Aduceți idei noi și inovație la masă. Călătoria Leului este de a activa zona inimii folosind cuvinte de inspirație și iubire necondiționată. Uranus în Taur sparge vechile sisteme pentru a crea sisteme noi și mai bune. Se poate conecta la pozitiv aici, concentrându-ne nu doar pe ceea ce câștigă, ci pe ceea ce câștigăm noi. Întrebarea este: „Cum pot trezi mai multă iubire în lume?”

Aspectele dintre planete ne pot oferi instrumentele pentru a crea o nouă energie a iubirii și a ne sprijini mai bine reciproc. Dragostea și unitatea fac parte din numele Creatorului. Acest lucru nu înseamnă că suntem cu toții la fel, mai degrabă că toți suntem piese ale puzzle-ului numit umanitate și ne completăm unul pe celălalt.

Jupiter se întoarce retrograd pentru a ne oferi capacitatea de a ne verifica motivația pe căile noastre spirituale. Ce reguli spirituale ne supunem?

* Date importante:

Din 28 iulie până pe 2 august, o conjuncție între Marte și Uranus poate aduce un sentiment de unicitate și originalitate, dar cealaltă parte poate fi instabilă, încăpățânată și violentă. Nu inițiați conflicte și aveți grijă să nu aprindeți nici un foc.

Pe 31 iulie, Mercur este în opoziție exactă cu Saturn. Este momentul să ne gândim la adevărul nostru personal și social și să depășim obstacolele din zona de comunicare.

De asemenea, pe 31 iulie, soarele trigonează Jupiter în Berbec, un aspect al fluxului și al oportunității. Opoziția dintre Mercur și Saturn poate limita acest flux pentru a ne încuraja să aducem gânduri și conștientizare acțiunilor noastre, să vedem lucrurile din ochii Creatorului.

Pe 4 august, Mercur se mută de la Leu la Fecioară. Mercur stăpânește Fecioara, mișcând energia de la inimă la cap. În acea săptămână, aveți grijă să nu supraanalizați situațiile. Și respiră.

Din seara zilei de 6 august până pe 7, Tisha b’Av. Aceasta este considerată cea mai negativă zi a anului, dar este și sămânța răscumpărării personale și globale. Această zi este și aniversarea morții profesoarei noastre, Karen Berg. 

Venus este în opoziție cu Pluto pe 8 august. Gândiți-vă: relații și bani, noi începuturi și sfârșituri și tot ce este între ele. Întrebați-vă: „Ce este cel mai important pentru tine în relațiile tale?” Și: „La ce ești dispus să renunți?”

Din seara de 11 august până pe 12 august, vom experimenta Luna Plină a Leului. Aceasta este cea mai pozitivă zi a anului, o zi a iubirii. 

În perioada 12-14 august, soarele este în opoziție cu Saturn, ceea ce poate aduce unele obstacole, tensiune între inimă și cap și o eliberare a judecății negative interioare și exterioare.

Din 12 până în 15 august, Marte îl trigonește pe Pluto, care este un flux puternic de semne de pământ. Marte este dorința noastră la suprafață. Pluto este dorința noastră de sub suprafață. Când aceste două planete lucrează împreună, avem ocazia să ne adâncim înțelegerea și să ne aprofundăm manifestarea. Acest lucru este grozav pentru intuiția în afaceri și pentru a ne alinia dorința cu dorințele sufletului.

Simbolul pentru semnul Leului este leul și este singura lună/semn guvernată în întregime de soare. Cu căldura leului și a soarelui, suntem invitați să acordăm o atenție deosebită problemelor inimii în această lună și, ca atare, ne concentrăm pe dragoste și relații. Înțelepciunea Kabbalei nu este menită să rămână intelectuală, ci este menită să fie interiorizată profund în inimile noastre. Zoharul reiterează faptul că împărtășirea secretelor acestei lumi sunt transmise celor care sunt „înțelepți în inimile lor” (Lech Lecha v.96).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: