Skip to content

Dezvoltarea personală versus Dezvoltare spirituală

Dezvoltarea personală versus Dezvoltare spirituală

Ce este de fapt dezvoltarea personală? Ce nevoie avem de aceasta în viață noastră?

Dezvoltarea personală practic presupune dezvoltarea unor abilități care ne sunt necesare pentru o viață mai bună.

Fie că dorim să fim asertivi, fie că dorim să cunoaștem cum putem să facem un time management eficient, fie că dorim o viață mai îndestulată, avem nevoie să învățăm ce abilități putem dobândi pentru a fi capabili să îndeplinim aceste obiective.

Practic putem face singuri o analiză la rece, să vedem în ce puncte putem să ne îmbunătățim viață sau putem cere o părere autorizată care ne ghidează în acest proces.

O diagnoză realistă ne ajută să ne concentrăm pe adevăratele piedici care ne împiedică să avem o viață plină de bunăstare.

În decursul celor mai mult de 25 de ani de coaching, am observat că oamenii ajung la o saturație din a mai face cursuri, sau a citi cărți de dezvoltare personală pentru că ajung într-o perioada de plafon în care nimic nu se mai întâmplă și, mai mult decât atât constată că totuși , în ciuda tuturor eforturilor depuse nu au dobândit tot ce și-au dorit.

Și vin și mă întreabă: “Ce lipsește? Unde greșesc? Ce mai am de făcut?”

Răspunsul este oarecum simplu: părerea mea este că o dezvoltare personală fără o educație spirituală, este doar un capriciu satisfăcut de un trend la modă.

Educația spirituală este o componentă esențială a sufletului nostru și este de fapt lucrul pentru care a venit în această întrupare.

Aici nu vorbesc din punct de vedere religios, deși există și acolo oameni care fac această educație spirituală.

Ascensiunea sinelui se generează printr-o atitudine corectă față de legile Universului.

Sufletul este încărcat de acțiunile pe care le facem cu plăcere, cu iubire, cu recunoștință.

Și este pribegit atunci când dezvoltăm atașamente nesănătoase.

Alfred Adler, primul psiholog care a creat o teorie holistă a personalității, încercând să țină cont de toate influențele fundamentale care marchează viață unui om, consideră că “măreția omului apare când el începe să se vadă așa cum este.”

Procesul evoluției este cel de acceptare a cine ești cu adevărat, un process în care să înveți să te iubești pe ține însuți, cu bune și cu rele.

Dezvoltarea spirituală te învață cum să fi mai blând cu tine că să poți experimenta mai multe.

Astfel sufletul tău îți va da voie să te iubești, să iubești și să fi iubit.

Printr-o atitudine de nepăsare față de Legile Universului nu ai cum să generezi abundență în viață ta, de oricare ar fi ea: sănătate, relații interpersonale sau prosperitate financiară.

Ce este important în această călătorie este răbdarea pentru că, așa cum spunea un sfânt părinte: “Totul cu adevărat măreț se înfăptuiește printr-o creștere lentă și neobservată.”

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?

Distribuie-l în comunitatea ta

1 Comment


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Devino cea mai bună versiune a ta!
Articole recente

Sesiune 1 la 1

Sesiunea 1 la 1 este pasul tau către o călătorie transformativă alături de mine. Scopul acestui întâlniri este de a explora cum putem lucra împreună și de a identifica programele care îți potrivesc cel mai bine nevoile și aspirațiile.