Skip to content

Organe asociate elementului Metal: Plămânii și Intestinul gros

Organe asociate elementului Metal: Plămânii și Intestinul gros

Conform celor mai vechi scrieri, există cinci elemente diferite în Univers, în natură și fiecare element ne conectează cu anumite organe din corp, cu anumite anotimpuri.

 Conform celor scrise în  Zohar, fiecare organ din corpul nostru conține energie. Când avem o înțelegere profundă a felului în care energia organelor noastre funcționează și se raportează unele la altele, suntem pregătiți să facem alegeri pozitive pentru corpul, mintea și sufletul nostru. Cele două organe interne asociate cu elementul metal sunt plămânii și intestinul gros. În acest articol mi-am propus să va inspir să explorați aspectele spirituale, fizice și emoționale ale acestor două organe din perspectiva kabbalistica. În același timp explorăm în profunzime conștiința implicată: renunțarea și reînnoirea versus atașamentul și blocajul.

Iată cum putem explora conexiunea spirituală între aceste organe și elementul metal, și cum putem aplica această înțelegere în viață noastră. 

Precum toamna, atunci când frunzele cad, corpul nostru simte energia sfârșitului pentru a se poate reînnoi, practic de renunțare. În acest anotimp avem tendința de a păstra în noi sentimentul de supărare, gândul devine emoție și emoția netratată devine un efect într-un organ, pentru că fiecare organ din corpul nostru stochează o emoție specifică. De exemplu inima stochează bucuria, fericirea, dar în același timp anxietatea, atunci când lucrăm să tratăm aceasta din urmă, elevam fericirea. Plămânii stochează supărarea, dacă elementul metal nu e echilibrat, dacă prin respirație nu reînnoim energia corpului, atunci avem tendința să vedem o supărare continuă, colectăm supărare și nu o eliberăm, nu o lăsăm să plece, pentru că, nu-i așa, chiar este o artă să lăsăm să plece. În Kabbalah noi spunem că plămânii ne conectează  la viziunea pe termen lung, dacă ai plămânii sănătoși ești conectat cu spiritul pur, al inspirației divine versus dacă nu sunt sănătoși ești în spiritul impurității ceea ce crează tristețe, melancolie, te simți căzut la pământ. Din punct de vedere kabbalistic, toamna este la confluența celor două zodii: Scorpion și Săgetător. Scorpionul are o natură duală: ori poate fi foarte pasional ori foarte ranchiunos. Această dualitate relevă responsabilitatea de a naviga între energiile Scorpionului și cele ale Săgetătorului, pentru a revela Lumina. Depinde doar de noi ce latura alegem. Gândiți-vă la metal: unde îl găsim în natură? ascuns în pământ. Așadar are un dar ascuns în iluzia morții, aceea a reînvierii. Totodată gândiți-va ce se poate face din metal: o sabie sau o construcție metalică. 

Totodată intestinul gros este organul care asigura eliberarea emoțiilor, este cel care face procesul. 

Intestinul gros ne conectează ori la copacul vieții ori la copacul cunoașterii bine sau rău, la dualitate. 

Este o artă să lăsăm să plece tot ceea ce este toxic si sa dam sansa corpului nostru de a fi un instrument extraordinar de a genera Lumina, de a revela Lumina, de a deveni Lumina. 

Rav Aslag spune ca sunt 2 tipuri de oameni: cei care construiesc  și cei care distrug; constructorii aduc lucrurile în manifestare, ceilalți le distrug.

Voi alegeți de ce parte doriți să fiți: este în mâinile noastre ce fel latură a scorpionului experimentăm, pentru că urmează săgetătorul care este o lună  de foc cu miracole și este de folos să generăm conștiința aliniată acestei frecvențe. 

Toamna este între doua polarități, vara care este expansivă și iarnă care este intervertita. Stă în puterea noastră ce facem în conștiința noastră în aceste luni. 

Creatorul l-a făcut pe Adam ca și corp și apoi a suflat pentru a-i da viață. Deci ce l-a activat pe Adam? A fost această suflare a Creatorului. Cum ne trăim viață? În spiritul Creatorului sau în spiritul corpului nostru?

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?

Distribuie-l în comunitatea ta

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Devino cea mai bună versiune a ta!
Articole recente

Sesiune 1 la 1

Sesiunea 1 la 1 este pasul tau către o călătorie transformativă alături de mine. Scopul acestui întâlniri este de a explora cum putem lucra împreună și de a identifica programele care îți potrivesc cel mai bine nevoile și aspirațiile.